maandag 6 april 2009

Staatsveiligheid stemt tot nadenken

Op dit moment heeft de staatsveiligheid ongeveer 50 dossiers over politici die op dit moment een mandaat hebben, dat blijkt uit gegevens die De Morgen kon inkijken. In totaal zijn er zo'n 200 dossiers over politici, als ook diegenen zonder functie worden meegeteld.

Het zou gaan om 'extremistische politici', met name Groen!, Ecolo en het VB hebben veel politici op de lijst staan. Dit stemt alleszins tot nadenken, omdat het over zeer hoge cijfers gaat. De nuancering door de staatsveilgiheid zelf verandert daar niets aan.

Ik vraag mij af waarom de staatsveiligheid zich met zulke dingen bezighoudt. Of denken ze daar echt dat Mieke Vogels een aanslag gaat plegen? Deze opvolging is voor niets nodig. Het is niet omdat een politicus toevallig bij pakweg het VB zit dat hij een gevaar vormt voor de staatsveiligheid.

Deze heksenjacht moet onmiddellijk stoppen, de staatsveiligheid moet zich bezighouden met echte dreigingen. Erdal konden ze zelfs niet vasthouden terwijl ze onder toezicht stond, maar ze gaan dan wel ongevaarlijke politici aan een onderzoek onderwerpen.
Kennen ze daar dan echt geen prioriteiten?

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed gesproken.