dinsdag 30 december 2008

Vervotte heeft gelijk

Inge Vervotte neemt uiteindelijk samen met Leterme en Vandeurzen ontslag uit de federale regering. Naar eigen zeggen vindt ze het niet kunnen dat alleen de CD&V-ministers hun verantwoordelijkheid hebben genomen.
Ik geef haar groot gelijk. Laten we eens overlopen wat enkele andere partijen hebben gedaan.

- VLD heeft op een walgelijke manier gereageerd. Iemand die betrokken is bij een politieschandaal vlotjes doorschuiven naar de zetel van Kamervoorzitter is een pure belediging voor het parlement.

- De MR ziet als vanouds geen enkel probleem. Dat een zekere Didier Reynders mee betrokken zou zijn bij de schending van de scheiding der machten is blijkbaar een futiliteit.

Tot zover de gortigheid van de liberale familie. Over het algemeen denk ik dat ondertussen toch wel duidelijk is dat een futiliteit enorm werd/wordt opgeblazen. De onderzoekscommissie zal nog wel duidelijk maken dat heel het gedoe met de scheiding der machten fel overdreven was.

Ik ben - voor alle duidelijkheid - absoluut geen fan van deze regering, maar een zeker politiek fatsoen is wel op zijn plaats. Het opblazen van een futiliteit krijgt nog maar is alle aandacht. Dat deze regering niets van het regeerwerk zelf terecht brengt is daardoor op de achtergrond geraakt. Kunnen we ons nu alstublieft terug bezig houden met het bekritiseren van inhoudelijke zaken? Niemand heeft op lange termijn baat bij al dat gooien met modder.
Want laat ons eerlijk blijven: dat akkefietje met het gerecht is veel minder erg dan het sociaal-economisch wanbeheer dat de regering de afgelopen maanden over de bevolging heeft uitgekotst. Maar daar vallen ze dan niet over…

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is reeds 11 februari, en nog altijd geen nieuw blogbericht. U hebt nog 3 dagen de tijd om een bericht te plaatsen, of uw blog wordt van het internet verwijderd.