dinsdag 29 april 2008

Walgelijk

Op de conferentie van fractievoorzitters is deze middag, zoals u ongetwijfeld al wel gehoord had, dus beslist dat de plenaire zitting van morgen niet doorgaat. Hier is maar 1 woord voor:

WALGELIJK!

Dat dit in een democratie voorkomt is te gek voor woorden, het parlement wordt schaamteloos genegeerd en is in deze enkel het schoothondje van de regering. Bovendien is er te weinig aandacht voor de manier waarop dit is beslist. Vergeet vooral niet dat deze beslissing is goedgekeurd door de fractievoorzitters van de meerderheid. Concreet betekent dit dat aan Vlaamse zijde enkele Open VLD en CD&V deze gang van zaken goedkeuren. Nog concreter wil dit zeggen dat deze beslissing geen meerderheid heeft aan Vlaams zijde! CD&V en VLD zijn samen slechts goed voor 42 van de 88 Vlaamse zetels in de Kamer. Conclusie: het parlement wordt buiten spel gezet en bovendien gebeurt dit zonder Vlaamse meerderheid.
Dit is compleet onaanvaardbaar in een democratie, Leterme zou de eer voor zich moeten houden en binnen de week aftreden.
De snaar is gebroken.

Geen opmerkingen: