maandag 24 maart 2008

Di Rupo

In De Standaard van dit weekend staat een kort interview met Elio Di Rupo (PS). Buiten het gebruikelijke gezever staat er deze keer ook een duidelijk citaat:

“Als iedereen zich engageert, kan er op 15 juli iets uit de bus komen. Maar wij zullen alleen instemmen met zaken die nuttig zijn voor de Brusselaars, Walen en Franstaligen in ons land, laat dat duidelijk zijn.”

Dit illustreert zeer duidelijk hoe ‘Belgisch’ de Waalse partijen zich opstellen. Di Rupo geeft zelfs openlijk toe dat het Belgische belang hem niets kan schelen, zolang de Walen en Brusselaars er maar goed uitkomen. Hiermee bewijst hij dat het Milquet en de andere onderhandelaars niet te doen is om ‘het behoud van België’, het gaat enkel over ‘het behoud van de Franstalige belangen’. Het is hypocriet van je de ene keer als ‘goede Belg’ op te stellen en de andere keer als een pure Waalse partij die alleen aan de eigen belangen denkt, zonder er rekening mee te houden dat België groter is dan enkel Wallonië (en Brussel).Het wordt tijd dat de Waalse onderhandelaars kleur bekennen. Is het hun te doen om de Belgische belangen, of is dat enkel een dekmantel om de Waalse belangen te kunnen verdedigen? Voor mij is het antwoord alvast duidelijk, tijd om daar rechtlijnige conclusies uit te trekken.

Geen opmerkingen: