woensdag 25 maart 2009

Hemeltergend nieuws

De frustraties bij het bekijken van het journaal lopen bij mij steeds hoger op. Het is ergerlijk om te zien hoe de infantilisering zich steeds verder doorzet. De eerste zeven (!) minuten werden vandaag volledig gebruikt om te zeveren over fout gedrukte bingobiljetten. Inclusief obligatoir interview met iemand van Test-aankoop, uiteraard.

Blijkbaar maken ze er bij de openbare omroep een sport van triviale weetjes ('nieuws' kan je het eigenlijk niet noemen) op te blazen tot hoofdpunten van nationaal belang. In een vorige post ging het over de noodzaak leerlingen meer diepgang bij te brengen. Dat is uiteraard maar een deel van het verhaal, onze samenleving in het algemeen heeft dringend nood aan meer diepgang. De oppervlakkigheid lijkt bij momenten immers verheven tot een nieuwe religie (en breek mijn bek niet open over religie).

De openbare omroep heeft voor mij onder andere als taak de volksverheffing te ondersteunen (nee, dat is geen vies woord). Constant het niveau naar beneden bijstellen om toch maar een zo groot mogelijk publiek aan te spreken is op zijn minst een bedenkelijke evolutie.

Geen opmerkingen: