dinsdag 24 maart 2009

Nu even niet met dat vingertje. Dank U.

Door de publicatie van deze klepper (ik heb zelf nog geen tijd gehad het even door te nemen, maar hoop daar in de loop van de week verandering in te brengen) zien enkele politici hun kans schoon om anderen zwart te maken.

CD&V beschuldigt de regeringen Verhofstadt I en II van wanbeleid en het afschuiven van de schulden op toekomstige generaties. SP.A schiet terug met "Oh, en nu is het zoveel beter zeker?? Deze regering verpest juist de evenwichten van Paars". Ondertussen kruipt Open VLD weg in een hoekje, hier kunnen ze toch nooit goed uitkomen (toch één partij met zelfkennis).

Feit is natuurlijk dat zowel CD&V als SP.A een punt hebben. De begrotingen van Paars waren misdadig. Een schande. Puur boerenbedrog.
Maar Vande Lanotte heeft ook gelijk als hij zegt dat het nu niet bepaald de goede kant op gaat.
Als we deze 2 beschuldigingen combineren krijgen we wat iedereen die de politiek volgt al lang weet: de afgelopen 10 jaar waren op budgettair vlak een nachtmerrie.

Maar nu moet er iemand mij eens zeggen waarom we deze oude koeien nog maar is uit de sloot moeten halen. Het heeft geen enkele zin elkaar nu met het vingertje te wijzen. De uitdagingen zijn enorm, oplossingen (voorlopig) afwezig. Als we daar verandering in willen brengen zal een rondje zwarte piet doorschuiven echt niet helpen. Stop dus in godsnaam met dat spelletje welles-nietes en kom voor de dag met originele oplossingen. Of zijn de problemen die we moeten trotseren niet groot genoeg misschien?

Geen opmerkingen: